Hoorcentrum Elly Vercammen
Bouwelsesteenweg 16, 2560 Nijlen

Gehoorbescherming

Voor ieder soort van harde geluiden bestaan er anti-lawaaidopjes op maat. Zowel DJ's, muzikanten, motorrijders als personen die langdurig aan lawaai blootgesteld zijn (industrie), kunnen oordopjes op maat laten maken. Deze bevatten een filter die bepaalde tonen verminderen zonder het spraakverstaan te beïnvloeden.  Wij bieden ook slaapdopjes op maat aan.  Deze bestaan uit zacht, zeer soepel materiaal en hebben geen filter zodat er een maximum demping is.

Wij zijn een erkend verdeler van Variphone en dBProtect.

Naast de gehoorbescherming op maat, kan u bij ons ook terecht voor de universele oordopjes van Alpine en Variphone. Voor de allerkleinsten is er de Peltor Kid hoofdtelefoon (tot 7 jaar).

 

Muziek

Muzikanten en deejays hebben heel getrainde oren en zijn best geholpen met gehoorbescherming op maat die een vlakke demping geeft. Daardoor heb je geen vervorming van de frequenties en ben je toch beschermd tegen de luide muziek. De filters dempen de gewenste decibels, je kan kiezen van 9 dB tot 25 dB demping. Deze gehoorbescherming wordt steeds in zacht materiaal vervaardigd en kan zelfs uitgebreid worden met in-ear monitors.   

 

Doelgroep : Muzikanten, dj's, uitgaan (dancing, concerten), festivals

Demping : Vlakke demping zodat er geen vervorming van de muziek kan optreden  -  verschillende filters mogelijk van 9dB tot 25dB

Materiaal : Hard of zacht - verschillende kleuren

Optie : Verbindingskoordje met clip, verbinding met in-ears

 

Industrie

Personen die elke dag in fabriekslawaai staan, hebben veel kans op gehoorschade. Het is erg belangrijk dat zij hun oren de juiste bescherming bieden. Dat kan met oorkappen, universele oordopjes of met oordopjes op maat. Dat laatste is de meest comfortabele en beste manier om het lawaai te dempen.   

 

Doelgroep : Werken in lawaai (machines,...)

Demping : Meer demping op midden- en hoge frequenties  -  verschillende filters mogelijk  -  mogelijkheid om demping zelf in te stellen

Materiaal : Hard of zacht – verschillende kleuren

Optie : Verbindingskoordje met clip

 

Motor

Als je langdurig op de motor zit, kan het vermoeiend zijn om steeds het windgeruis en het straatlawaai te horen.  Om deze lange rondritten wat aangenamer te maken en om je gehoor te beschermen tegen de constant luide decibels die je binnen krijgt, bieden we comfortabele oordoppen aan die perfect onder de helm passen. 

 

Doelgroep: motorrijders

Demping : verschillende filters mogelijk

Materiaal : zacht

 

Schieten

Doelgroep: schietsport – politie – leger

Demping : specifieke demping bij impulsgeluiden  -  ook actieve demping van de harde geluiden en versterking van de zachtere stemmen mogelijk (voor jagers)

Materiaal : zacht

 

Slapen

Last van een snurker naast je? Of ben je gewoon een slechte slaper en word je snel wakker van het minste geluid? Dan kan je kiezen voor op maat gemaakte slaapdopjes. Deze heel soepele en comfortabele oordopjes hebben geen filter zodat ze de maximale demping kunnen geven. Ook zijslapers hebben geen last van een drukgevoel in de oren omdat de dopjes uitgehold zijn.

 

Doelgroep: slapen, ongestoord studeren

Demping: Maximale demping doordat er geen filter in zit; oor volledig afgesloten

Materiaal: Zeer zacht en soepel

 

Zwemdopjes

Bij een geperforeerd trommelvlies of de plaatsing van “buisjes” in de oren, is het nodig om het middenoor af te sluiten van uitwendig water (douche, zwembad, …). Op die manier hebben microben en bacteriën geen kans om infecties te veroorzaken. Daarom raden we aan om een degelijke zwemdop op maat te laten maken. Op die manier bent u echt zeker dat er geen insijpelend water doorkomt en dat de dop mooi op zijn plaats blijft zitten als je gaat zwemmen.

 

Doelgroep : kinderen en volwassenen met zeer gevoelige oren, geperforeerd trommelvlies, 'buisjes' in oren, regelmatig oorontstekingen,...

Demping : Voornamelijk afsluiting in oorschelp en klein stukje van de gehoorgang zodat water er niet in kan

Materiaal: Zacht – Verschillende kleuren