Hoorcentrum Elly Vercammen
Woeringenstraat 23a, 2560 Nijlen

Hulpmiddelen

Bluetooth verbindingen

De meeste hedendaagse hoorapparaten hebben streaming mogelijkheden om bluetooth te ontvangen. Op die manier kan u uw MP3 speler, TV toestel, gsm, ... rechtstreeks in uw hoorappara(a)t(en) ontvangen. De toestellen zijn zeer eenvoudig en snel te koppelen. U kan deze systemen vrijblijvend uitproberen.

FM Apparaten

Voor mensen die zich vaak in een rumoerige omgeving bevinden, is er FM apparatuur. Dit bestaat uit een zender en een ontvanger die via radiogolven communiceren. Dat kan de perfecte oplossing zijn voor mensen die onderwijs volgen (afstand overbruggen, rumoer onderdrukken)

Draadloze Signaleringssystemen

Dove of slechthorende mensen die moeite hebben om de deur- of telefoonbel, de babyfoon, het brandalarm, ... te horen, kunnen gebruik maken van draadloze signaleringssystemen. Deze kunnen akoestisch of galvanisch werken, m.a.w. via geluid of via het netwerk. Ze bestaan uit een zender die je aan de deur, telefoon, babyfoon, ... bevestigt en een ontvanger die je bij je draagt of ergens kan zetten. De ontvanger zal beginnen trillen en/of licht geven wanneer er een signaal gezonden wordt. U kan dan op de ontvanger zien of er iemand bij de deur is of dat de baby roept, ...

Licht- en trilwekkers

Wanneer u 's morgens op tijd moet opstaan, maar de wekker niet hoort, kan dit tot lastige situaties leiden. Om ook slechthorende mensen op tijd te kunnen wekken, bestaan er verschillende weksystemen. Wij hebben in ons gamma zowel tril- als flitswekkers. Trilwekkers werken via een trilplaat die je onder je kussen legt of eventueel onder de hele matras. De plaat begint te trillen op de ingestelde tijd. Daarnaast heb je ook lichtwekkers die een hevig flitssignaal uitzenden op het tijdstip dat je wakker wil worden.

Hoofdtelefoons

Speciaal voor mensen met een gehoorverlies bestaan er draadloze hoofdtelefoons die via infrarood stralen of radiogolven werken. Je moet wel het basisstation in de stekker en in de TV pluggen. De koptelefoon communiceert met het basisstation en werkt op oplaadbare accu's.

Telefoonversterkers

Naast de kleine telefoonversterkers die je over de hoorn van je toestel kan schuiven, bestaan er ook telefoons met ingebouwde versterker. Deze geven tot 30 dB meer geluid en zijn vaak ook met grote toetsen voor mensen die minder goed zien. Bovendien hebben we ook een versterkte gsm met grote toetsen in ons gamma.