Hoorcentrum Elly Vercammen
Woeringenstraat 23a, 2560 Nijlen

TRT en hoortraining

Tinnitus Retraining Therapy (TRT): geluidsverrijking, counseling, relaxatie

Tinnitus of oorsuizen komt bij veel mensen voor. Meestal heeft men er weinig last van, maar bij sommige personen is de tinnitus zo opvallend aanwezig dat ze er constant door afgeleid worden. Deze mensen leren we tinnitus te begrijpen zodat ze hun leven terug kunnen opnemen zonder negatieve symptomen. Daarnaast gaan we via geluidsverrijking de tinnitus minder waarneembaar maken. Ook mensen die overgevoelig zijn voor bepaalde geluiden kunnen we via deze weg proberen te helpen.  Bovendien bieden wij ook relaxatietraining.  Er worden technieken aangeleerd die u thuis kan toepassen en 6-8 weken intensief moet inoefenen.  Een ontspannen geest en lichaam kan de intensiteit van tinnitus verminderen. 

Wij bieden drie maanden intensieve begeleiding en voorzien nadien nog opvolgmomenten. Indien u niet tevreden bent van de apparatuur, kan u deze na drie maanden gewoon inleveren zonder extra kosten.

Voor een eerste gesprek van 1 uur, incl. counseling, gehoor- en tinnitustest vragen wij 55 EUR.  Daarna kan u beslissen of u al dan niet in het trainingsprogramma stapt. 

Indien u meer informatie wenst, kan u steeds vrijblijvend contact opnemen.  

 

Hoortraining

Als multi-disciplinair centrum bieden wij hoortraining  aan voor volwassenen met een cochleair implantaat en/of hoorapparaten.

Een erkend logopediste kan je begeleiden bij het opnieuw leren horen en luisteren naar stemmen en geluiden. Hoortraining kan helpen bij het verstaan van spraak in achtergrondlawaai.

Omdat we weten dat naast het mechanisch horen ook het auditieve verwerkingsproces verstoord kan zijn, kunnen ook mensen met hoorapparaten baat hebben bij training.

Wenst u meer informatie dan kan u ons steeds contacteren per mail of telefoon.